Predavanja
Delavnice in predavanja

Kupala rada širi svoje znanje, tako da si lahko naravno milo in tudi druge domače negovalne izdelke pripravite kar sami doma. Kako? Z malo domišljije in znanjem, ki ga boste prejeli na naših delavnicah.

Delavnice so enkrat na mesec organizirane v prostorih Kupala v Ljubljani, gostujemo pa tudi drugod po Sloveniji. Tukaj (KLIK) si lahko ogledate aktualne datume in kraje ter oddate prijave.

Za vas smo pripravili več različnih tem:

NOVO! DELAVNICA ENERGETSKO POLSTENJE MILA

Ročno polstenje volne je prva tehnika predelave volne za tekstilne umetnosti. Ovca kot simbol predstavlja: nežnost, čistost in pokornost PASTIRJU ENOSTI -BOGU OČETU. Svet se na dolgi rok namreč ne združuje z grobostjo, ampak s spoznanjem njegove ENOSTI: Zato je tudi delo z ovčjo prejo prav posebno doživetje, kjer se lahko ponovno povežemo  s samim seboj in hkrati s celim univerzumom.

Triurno delavnico smo razdelili na dva dela:

 

 • V prvem delu se seznanimo s tehniko filcanja. Vsak udeleženec prejme ročno izdelano milo v obliki srčka, ki ga po svojih občutkih nafilca - obleče v ovčjo volno.
 • Nato sledi meditacija, kjer se povežemo  z energijami angelov in univerzalne zdravilne Reiki energije. Vsak izrazi česa si želi v svojem življenju: več obilja, ljubezni, uspeha, umirjenosti, energije, zdravja... ali pa samo želi iz svojega življenja odstraniti nepotrebne blokade, kode, zapise. V tem stanju se prepustimo vodnikom, da nas vodijo pri ustvarjanju energetskega mila zase ali svoje bližnje, ki nas bo podpiralo.
Vsak udeleženec prejme 2 mili, ki jib bomo izdelali na delavnici.

 

1. DELAVNICA OD PRIDELKA DO NARAVNEGA IZDELKA

Da bi se ozaveščenost o milih in starodavnem rokodelskem znanju širilo, organiziramo tudi delavnice, na katerih lahko slišite vse o postopku izdelave mila. Podrobneje boste spoznali sestavine, ki jih uporabljamo in dobili boste praktične nasvete, kako se kuhanja mil lotiti sami.

Vabljeni na poučno delavnico Od pridelka do naravnega izdelka, kjer se bomo naučili, kako sami izdelamo negovalne izdelke za telo in obraz. Izdelajte negovalni izdelek, ki ga lahko podarite sebi ali svojim bližnjim.

Na delavnici se bomo naučili:

 • zakaj uporabljati naravne negovalne izdelke
 • kako doma pripraviti svoje lastne negovalne izdelke
 • katere hidrolate, osnovna olja, macerate, zelišča in eterična olja uporabljamo
 • kako z naravnim milom uničiti škodljivce v vrtu
 • kako narediti svoj pralni prašek
 • in mnogo več
Na delavnici bomo izdelali naslednje izdelke:
 • lično negovalno trdo in tekoče milo iz milne osnove Kupala z dodano zelenjavo, zelišči, eteričnimi olji in ostalimi dobrotami
 • negovalne kreme za vsakodnevno nego obraza oz. celega telesa iz zelišč brez dodanih konzervansov in umetnih barvil
 • peeling za telo, deodorant...
Vsak udeleženec bo prejel tudi košček mila in izdelke, ki jih bomo naredili na delavnici, za domov.
2. DELAVNICA ROČNA IZDELAVA NARAVNIH RASTLINSKIH MIL

 

Da bi se ozaveščenost o milih in starodavnem rokodelskem znanju širilo, organiziramo tudi delavnice, na katerih lahko slišite vse o postopku izdelave mila. Podrobneje boste spoznali sestavine, ki jih uporabljamo in dobili boste praktične nasvete, kako se kuhanja mil lotiti sami.

 

Delavnica obsega:

 • zgodovino izdelave naravnega mila
 • različne postopke izdelave mila doma in postopek izdelave industrijskih mil
 • zakaj uporabljati ročno izdelana rastlinska mila
 • katere naravne dodatke, kot so zelišča, eterična olja, mineralna barvila, negovalna olja, itd lahko dodajamo milom
 • praktični prikaz izdelave mila
Vsak udeleženec bo prejel tudi recept in praktične napotke kako izdelati milo. Prav po tem receptu bomo milo izdelali tudi na sami delavnici. Vsak bo dobil brošurico z recepti in svoj košček mila, da se bo lahko prepričal o njegovi kvaliteti.3. IZDELAVA NARAVNIH ČISTIL IN ENERGIJSKO ČIŠČENJE PROSTORA

Tako kot rečemo zdrav duh v zdravem telesu bi lahko tudi rekli zdrav človek v zdravem prostoru. Ni skrivnost, da je za dobro počutje in zdravje zelo pomembno, v kakšnih prostorih se zadržujemo. Mnogo čistil vsebuje močne kemikalije, ki škodujejo nam in tudi našemu okolju.

Na delavnici se bomo naučili kako pripravimo naravna čistila doma in jih tudi izdelali. Na koncu se bomo spoznali tudi nekaj preprostih tehnik energijskega čiščenja prostora, s katerim lahko očistimo prostor zastarelih energij in mu dopustimo da zadiha svežo energijo.


4. PRIKAZ SREDNJEVEŠKEGA POSTOPKA IZDELAVE MILA

V toplih mesecih gostujemo po različnih gradovih in prireditvah s srednjeveškim prikazom izdelave mila iz bukovega pepela in maščob. Oglejte si, kako so naši predniki prišli do svojega koščka mila.Če želite obiskati delavnico ali jo organizirati v svojem kraju nas prosim kontaktiraje (041 904 787 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. )