Zakaj izbrati naša mila?

 

Vsa mila nosijo certifikat ročne izdelave - Rokodelstvo Slovenija

Podeljuje ga strokovna komisija v okviru sekcije za domačo in umetnostno obrt pri Obrtni zbornici Slovenije. Ustanovljena je bila v 80. letih.  S certifikatom rokodelci dokazujejo pristnost, prav tako pa tudi kakovost njihovih izdelkov.

 

Kupala mila so Slovenski izdelek, iz rastlin, vzgojenih v Sloveniji.

Zakaj so Kupala mila bolj zdrava od ostalih, industrijskih mil?

Ker niso prijazna samo naravi, temveč tudi ljudem in najvažneje – vaši koži. Ne vsebujejo konzervansov in kemikalij, zato ne onesnažujejo podtalnice. So popolnoma naravna, ročno izdelana mila, narejena z veliko ljubezni in znanja. So biološko razgradljiva in izdelana po hladnem postopku. Narejena so na rastlinski osnovi in ne vsebujejo živalskih maščob. Vsebujejo glicerin in visoko kvalitetna naravna olja (kokosovo olje, olivno olje, sončnično olje).

Za odišavljanje mil ne uporabljamo kemikalij, temveč eterična olja!

Karakteristike uporabljenih olj:
• Kokosovo olje: Ima izredno vlažilno sposobnost, zato na kožo vpliva blagodejno in jo neguje. Na koži ustvari maščobno plast, ki zadržuje vlago.
• Olivno olje: Ugodno deluje na suho in hrapavo kožo, vonj olive pomirja.
• Sončnično olje: Vsebuje vitamin E, ki preprečuje nastajanje gub in staranje kože.


Za barvo ne uporabljamo barvil, temveč začimbe!
Za dodaten učinek in boljši občutek dodajamo v mila liste in cvetove rastlin. Nekatere med njimi imajo tudi same zdravilne učinke. Tako lahko najdete v naših milih npr. bršljan (proti celulitu), ognjič (zdravi alergije na koži, obnavlja kožne celice, celi rane), vrtnica (vzpostavlja naraven pH kože), janež (dviguje razpoloženje), itd. Celotno ponudbo si lahko ogledate tukaj.